Babeczki irish coffee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kawę zalej wrzącą wodą i odstaw do przestudzenia.
2.Masło utrzyj z cukrami na puszystą masę, pojedynczo dodawaj do masy jajka. Mąkę połącz z pozostałymi suchymi składnikami. Mleko wlej do kawy. Dodawaj na zmianę mąkę i kawę, na koniec wlej whiskey.
3.Ciasto przełóż do przygotowanych papilotek do 2/3 wysokości. Piecz w 180 stopniach przez około 20-22 minuty (do suchego patyczka). Gotowe babeczki ostudź.
4.Przygotuj krem – kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj whiskey. Przy pomocy rękawa cukierniczego (albo po prostu łyżką) nałóż krem na babeczki. Na koniec oprusz je kawą rozpuszczalną.
Więcej na moim blogu - wypiekibeaty.wordpress.com
Komentarze