ciasto kakaowe:
5 jajek
220 g mąki
180 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml oleju
4 łyżeczki kakao
125 ml wody
masa serowa:
500 g mielonego sera
1 opakowanie budyniu waniliowego
100 g cukru
Twarogowo-czekoladowe poduszeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę połącz, proszkiem do pieczenia i kakao - dodaj porcjami do masy jajecznej. Dokładnie zmiksuj całość.
Przelej ciasto do przygotowanej foremki.
Zmiksuj twaróg z cukrem, dodaj budyń - jeśli masa jest zbyt gęsta, to daj trochę śmietany kremówki.
Przełóż masę twarogową do dużego woreczka, odetnij jeden róg i wyciśnij masę na ciasto twarogowe tworząc wzór kratki (pionowe i poziome pasy). Nie rób zbyt gęsto linii, bo może ci zabrakną masy :)
Piecz ciasto w 180 stopniach przez około 40 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto przestudź.
Komentarze