Babeczki biszkoptowe z budyniem

4.51 (188 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Pyszne połączenie lekkiego biszkopta, budyniu i mlecznej czekolady :)

  • 60 min

Składniki:

  • biszkopt:
    2 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

    1 budyń czekoladowy
    1/2 tabliczki mlecznej czekolady
    mleko
    masło i bułka tarta do foremek
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Babeczki Babeczki

Babeczki biszkoptowe z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt 1. Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe. Foremki (u mnie 4 o średnicy ok. 10 cm) wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Ciasto biszkoptowe przełożyć do foremek.
  • Biszkopt z budyniem 2. Budyń ugotować w 1 i 1/4 szklanki mleka z 1 łyżką cukru. Ugotowany budyń przełożyć do masy biszkoptowej.
  • Po upieczeniu 3. Babeczki zapiekać 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
  • Z polewą 4. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem 4-5 łyżek mleka. Polać nią przestudzone babeczki. Podawać gdy polewa stężeje. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować