Portugalskie babeczki z budyniem

4.91 (161 ocen)

Przepyszne babeczki dla tych, którzy lubią ciasto francuskie i budyń.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego (275g)
    1/2 l mleka
    łyżeczka masła
    szczypta soli
    1/2 szkl cukru
    2/3 szkl mąki
    2 duże jajka
Wystaw ocenę:

4.91 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Babeczki Babeczki

Portugalskie babeczki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować mleko z masłem i szczyptą soli. Stopniowo dodawać mąkę i cukier cały czas mieszając (zmniejszyć ogień). Chwilę pogotować i następnie ostudzić. Roztrzepać jajka i dodać do zimnego budyniu. Dobrze wymieszać mikserem.
  • portugalskie babeczki z budyniem 2. Ciasto francuskie zwinąć w rulon i odcinać plastry grube na ok 2 cm. Rozwałkować aby powstały kółeczka, którymi wylepiamy wysmarowane foremki na babeczki.
  • portugalskie babeczki z budyniem 3. Foremki z ciastem napełniać kremem budyniowym.
  • Portugalskie babeczki z budyniem 4. Piec ok 15 minut w 200 stopniach.

Porady

Wyszło mi 12 babeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować