Babeczki z kremem toffi

4.46 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczne babeczki z kremem toffi.

Składniki:

  • Ciasto na babeczki:

    500 gram mąki pszennej

    0,5 kostki margaryny

    2 żółtka

    3/4 szklanki cukru

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    0,5 szklanki śmietany 18 %

    cukier waniliowy

    Krem toffi:

    1 puszka gotowego kajmaku

    1 masło roślinne

    Dodatkowo:

    gwiazdki cukrowe

Wystaw ocenę:

4.46 (152 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Babeczki Babeczki Toffi

Babeczki z kremem toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto .Ciasto cienko rozwałkować i wylepić nim foremki wysmarowane tłuszczem.Piec przez kilka minut ,do momentu aż będą miały lekko złoty kolor.Piec w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Masło utrzeć dodając po łyżce masy kajmakowej.Za pomocą worka cukierniczego napełniać wnętrze babeczek.Udekorować gwiazdkami cukrowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować