Babeczki

0 (0 ocen)

Te babeczki znikają w mig

Składniki:

  • 2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki mąki tortowej
    2 łyżki zimnej wody

    1/2 cukru waniliowego
    borówka amerykańska
    300 ml zimnego mleka
    2 śnieżki
    kilka pałeczek czekoladowych.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć 1 cukrem na puszystą masę, pod koniec dodając wodę. Ubić na sztywno pianę z cukrem waniliowym.
  • 2.
    Do miski przełożyć utarte żółtka, ubitą pianę i przesiane przez sito obie mąki i proszek do pieczenia. Przygotować foremki do babeczek wysmarowane i wysypane kaszką manną lub wyłożone papierkami do pieczenia babeczek.
  • 3.
    Każdą foremkę napełnić na 3/4 objętości, bo ciasto wyrośnie. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut, Przygotować śnieżkę wg przepisu.
  • 4.
    Wystudzone babeczki udekorować ubitą śnieżką, posypać borówkami. Można dodać pałeczki czekoladowe do dekoracji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować