BABCINE OGÓRKI KONSERWOWE

4.31 (197 ocen)

  • 20 min

Najlepsze,tradycyjne ogóreczki.Nikt nie zrobi tak pysznych jak babcia,cała rodzina się nimi zajada

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg ogóreczków gruntowych
    zalewa:
    4 szklanki wody
    1 szklanka octu
    8 łyżek cukru
    2 płaskie łyzki soli
    do kazdego słoika 0,5:
    1 liśc wiśniowy,1korzeń chrzanu,1 srednia marchewka,baldach kopru,
    przyprawy:
    1 łyżeczka gorczycy,zabek czosnku,5 ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.31 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Babcine ogórki konserwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy,układamy do słoika.Wkładamy chrzan,koper,marchew pociętą w słupki,listek wisniowy,czosnek,ziele i gorczycę.Mieszamy składniki zalewy,zimna zalewamy ogórki w słoiku,zakręcamy słoiki,pasteryzujemy 10 minut,nie dłużej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować