Aromatyczny łosoś smażony bez tłuszczu

4.5 (192 ocen)

  • 60 min

Propozycja na zdrowe, smaczne i bardzo aromatyczne danie z łososiem w roli głównej.

  • 60 min

Składniki:

  • - Filet z łososia
    - 2 ząbki czosnku
    - Suszony tymianek
    - Sól morska
    - Pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aromatyczny łosoś smażony bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z łososia myjemy, osuszamy i odcinamy skórę.

    Tak przygotowaną rybę obsypujemy z obu stron solą morską, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym tymiankiem i nacieramy przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.

    Następnie filety wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę, tak aby mięso nabrało aromatu dodanych składników.
  • 2. Po tym czasie łososia smażymy z obu stron na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.

    Życzę smacznego! :)

Porady

Całość świetnie komponuje się z sałatką z rukoli otulonej dipem jogurtowo - czosnkowym oraz orzechowym smakiem prażonej kaszy jaglanej z dodatkiem świeżego koperku. Sam filet warto skropić sokiem z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować