Alkoholowy blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 11 godz. 20 min

Deser nie dla dzieci :)

  • 11 godz. 20 min

Składniki:

  • 0,5 szklanki wody
    250 g masła
    1 szklanka cukru
    4 łyżki kakao
    400 gram herbatników
    250 g mleka w proszku
    1 garść (łącznie) rodzynek,daktyli (lub innych bakalii)
    2 kieliszki wódki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Alkoholowy blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę herbatników łamiemy na drobne kawałki a drugą połowę mielimy na pył.
    Do herbatników dodajemy mleko w proszku,kakao.
    Bakalie zalewamy wódką.
    Wodę gotujemy z masłem i cukrem.
    Zdejmujemy z palnika i wsypujemy wszystko poza bakaliami i dokładnie mieszamy.
    Jeśli używamy daktyli-kroimy je na mniejsze kawałki i razem z rodzynkami dodajemy do masy.Raz jeszcze mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą.Wstawiamy do lodówki na kilka godzin(ja wstawiam na noc).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować