Trzy amoniakowe placki w różnych smakach przełożone brzoskwiniową galaretką oraz delikatnym brzoskwiniowym kremem budyniowym. Ciasto wykońoczyłam pyszną polewą z mleka w proszku. Ciasto jest bardzo smaczne, a dzięki amoniakowi placki są jednocześnie kruche i puszyste.
Trzeba korzystać z owoców lata :)
W tym cieście połączyłam miodowe placki, krem na ajerkoniaku i masę czekoladową. Dodatkowo, blaty ciasta nasączyłam mocną kawą, co stało się kropką nad przysłowiowym "i". Gorąco polecam ten wypiek jeśli nie na teraz, to z pewnością na chłodniejsze dni.
Taka moja wersja tego tortu. Wyszedł obłędnie czekoladowy z wyczuwalnymi orzeszkami laskowymi. Niebo w gębie! Polecam na wyjątkowe okazje.
Szybkie ciasto dla zapracowanych.
Torcik z kremem o smaku ajerkoniaku ,obłożony kremem śmietankowym , rurkami czekoladowymi i śmietankowymi podbił serca gości.
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Bardzo oryginalna ozdoba świątecznego stołu. Koszyczek jest trochę pracochłonny i wymaga cierpliwości przy jego zaplataniu ale efekt wart jest poświęcenia. W zaplataniu warkoczy pomagała mi Oliwka. Była bardzo dumna z naszego wspólnie upieczonego koszyczka.
Doskonały mus z surowych młodych buraczków , świetne pierwsze lub drugie śniadanie.Gorąco polecam.