Sernik porzeczkowy z truskawkami

5 (168 ocen)

Trzeba korzystać z owoców lata :)

Składniki:

  • 1 kg sera na sernik
    1 mała śmietana 18%
    4 łyżki cukru pudru
    4 łyżki żelatyny
    1 galaretka
    2 szklanki czarnej porzeczki
    30 dkg truskawek
    opakowanie biszkoptów okrągłych
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Sernik porzeczkowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki zalać 1/2 szklanki wody i gotować aż owoce się rozpadną. Następnie przetrzeć je przez sito i gotować jeszcze kilka minut. Żelatynę zalać niewielką ilością wody, a kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Wlać do gorącego musu porzeczkowego i odstawić do wystudzenia.
  • 2. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem, następnie połączyć z serem i cały czas miksując wlewać mus porzeczkowy.
  • Sernik 3. Dno tortownicy (26 cm) wyłożyć biszkoptami, na to wylać masę serową. Na wierzchu ułożyć truskawki. Odstawić do lodówki. Kiedy zacznie tężeć na wierzch wylać wystudzoną galaretkę. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

4.5 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

Porzeczkowy sernik z jogurtów greckich

To może cię zainteresować