Grzanki z karmelizowaną cebulą, szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym

1.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Można je przygotować na wiele sposobów i zawsze będą pyszne. Te doskonale wpiszą się w niejedną imprezę czy chrupiący podwieczorek, nie wymagają zbyt wiele pracy a są pyszne!

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pszenne bagietki
    2 czerwone cebule
    10 dag świeżego szpinaku
    2 łyżki masła
    100 ml octu balsamicznego
    6 -7 sztuk suszonych pomidorów z zalewy
    10 dag miękkiego pleśniowego sera
    Świeżo mielony pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Grzanki z karmelizowaną cebulą, szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, ostrym nożem pokroić w piórka , na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę przykryć, polać octem balsamicznym i dusić około 10-15 minut od czasu do czasu mieszając aż zmięknie, doprawić odrobiną czarnego pieprzu do smaku. Zestawić z ognia, przestudzić.
    Szpinak opłukać, osuszyć. Osaczone z zalewy suszone pomidory pokroić w cienkie paski. Pleśniowy ser pokroić na kawałki.
    Bagietkę pokroić na kromki, lekko skropić oliwą z suszonych pomidorów, ułożyć karmelizowaną cebulę, po kilka listków szpinaku i pomidorów, przykryć serem pleśniowym, zapiekać 10 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku aż staną się chrupiące a ser roztopi. Podawać od razu!

Porady

Kto nie lubi pleśniowego sera może zamienić na mozzarellę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować