Bagietkowe grzanki

3 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne mini grzanki z bagietki, takie na dwa kęsy. Sprawdzą się nie tylko na śniadanie czy kolacje ale też na imprezowym stole.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 półbagietka
    3-4 plasterki dowolnej wędliny
    3 łyżki startego żółtego sera
    4-5 plasterków pora
    łyżka keczupu
    łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Bagietkowe grzanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Keczup i majonez wymieszać.
    2. Bagietkę pokroić w grubsze kromki, posmarować sosem majonezowo-keczupowym.
    3. Wędlinę pokroić w paski, pora w półplasterki, dodać starty ser, wszytko wymieszać.
    4. Na bagietkowe kromki nakładać po łyżce masy z wędliny, sera i pora.
    5. Zapiekać przez ok 10 minut. w 180 st.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować