Mazurek przekładany

4.48 (199 ocen)

  • 60 min

Kruche placki przełożone masą i marmoladą z galaretką.Niebo w gębie.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    4 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru pudru
    20 dag miodu
    3/4 kostki masła
    3 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    3 szklanki mleka
    6 łyżek kaszy manny
    szklanka cukru
    4 żółtka
    op. budyniu śmietankowego
    15 dag wiórków kokosowych
    1 kostka masła

    Dodatkowo:
    25 dag marmolady o smaku różanym
    galaretka w proszku malinowa
    opakowanie polewy czekoladowej
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Mazurek przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto i pieczemy 4 placki. Kaszę manną gotujemy w 2,5 szklanki mleka z cukrem. Resztę mleka mieszamy z budyniem i żółtkami. Do wrzącej kaszy wsypujemy wiórki i gotujemy. Wlewamy budyń, chwilkę gotujemy. Studzimy i ucieramy z kostką masła.

    Marmoladę podgrzewamy, wsypujemy galaretkę w proszku i mieszamy. Studzimy.
    Przełożenie:
    placek-1/2 kremu-placek-marmolada-placek-1/2 kremu-placek-polewa dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować