Mazurek przekładany

4.48 (199 ocen)

  • 60 min

Kruche placki przełożone masą i marmoladą z galaretką.Niebo w gębie.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    4 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru pudru
    20 dag miodu
    3/4 kostki masła
    3 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    3 szklanki mleka
    6 łyżek kaszy manny
    szklanka cukru
    4 żółtka
    op. budyniu śmietankowego
    15 dag wiórków kokosowych
    1 kostka masła

    Dodatkowo:
    25 dag marmolady o smaku różanym
    galaretka w proszku malinowa
    opakowanie polewy czekoladowej
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Mazurek przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto i pieczemy 4 placki. Kaszę manną gotujemy w 2,5 szklanki mleka z cukrem. Resztę mleka mieszamy z budyniem i żółtkami. Do wrzącej kaszy wsypujemy wiórki i gotujemy. Wlewamy budyń, chwilkę gotujemy. Studzimy i ucieramy z kostką masła.

    Marmoladę podgrzewamy, wsypujemy galaretkę w proszku i mieszamy. Studzimy.
    Przełożenie:
    placek-1/2 kremu-placek-marmolada-placek-1/2 kremu-placek-polewa dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować