Mąka kokosowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Świetnym pomysłem na wykorzystanie wiórków kokosowych powstałych po wykonaniu mleka kokosowego jest ich przekształceni na mąkę kokosową. Zaletą takiej mąki jest to, że zawiera ona niewielką ilość tłuszczu i cholesterolu, jest bogata w błonnik i białko i co najważniejsze, nie zawiera glutenu.

  • 60 min

Składniki:

  • wiórki, które pozostały po zrobieniu mleka kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Mąka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Suszenie wiórków 1. Wiórki użyte do zrobienia mleka kokosowego mielimy blenderem. Rozkładamy je równo na blaszce do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 40-50 C. Suszymy ok. 60 minut. Mąkę po wysuszeniu przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Używamy do ciast, ciastek, deserów, sosów, panierek itp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mąka bezglutenowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować