Ciasto kawowe domino-z kremem serowym, biszkoptami i kawową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT białka ubijamy na sztywną pianę, następnie wciąż miksując dodajemy cukier. Potem żółtka-delikatnie miksujemy.
Na koniec przesiewamy mąkę, kakao i proszek-delikatnie mieszamy.
Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do piecze, pieczemy ok 15 minut grzanie góra-dół bez termoobiegu w 180 stopniach.
Studzimy i nasączamy kawą.
KREM SEROWY
***ser wyciągamy wcześniej z lodówki
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, stopniowo dodajemy ser.
Krem wykładamy na biszkopt, wyrównujemy.
Następnie okrągłe biszkopty zanurzamy w kawie i układamy pod skosem w blaszce.
Na koniec śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy kawę-miksujemy.
Na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę (1,5 łyżki rozpuszczone w 125ml wrzątku)
Wylewamy masę na biszkopty.
Ciasto posypujemy startą czekoladą i wsadzamy do lodówki najlepiej na całą noc.
I gotowe, Ciasto jest wspaniałe. Mocno kawowe, krem serowy cudownie podbija smak.
Komentarze