Kotlety drobiowe w panierce z pestkami dyni, sezamem i serem grana padano

4.8 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Kotlety inaczej :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 700 g fileta z indyka
    sól i pieprz zielony do smaku

    mąka do obtaczania kotletów
    2 jajka

    Panierka:
    60g bułki tartej
    50 g posiekanych pestek dyni
    30 g sezamu
    50 g startego sera grana padano
    1 łyżeczka estragonu suszonego
    2 szczypty płatków chili
    2 szczypty soli

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Dania z indyka

Kotlety drobiowe w panierce z pestkami dyni, sezamem i serem grana padano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, oczyszczamy ze zbędnych błon i kroimy na plastry. U mnie wyszło ich 6 sztuk. Każdy plaster osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

    Składniki panierki mieszamy ze sobą w naczyniu, w którym będziemy panierować mięso.

    Kotlety obtaczamy w mące, w jajku i w panierce.

    Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

    Odkładamy do naczynia wyłożonego ręcznikiem papierowym, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.

    Gorące kotlety serwujemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować