Filety z dorsza w panierce z wiórków kokosowych i czarnuszki

4.5 (148 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie proste, a jednak mało klasyczne. Najlepiej podać go towarzystwie smaków azjatyckich.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z dorsza (Każdy podzielić na pół, aby uzyskać 6 kawałków.): 3 sztuki
    - jajo: 1 sztuka
    - suszony lubczyk: 1 szczypta
    - suszony tymianek: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - wiórki kokosowe (W razie potrzeby więcej.): 1 szklanka
    - czarnuszka (Albo kolorowy grubo mielony pieprz.): 1 łyżeczka
    - bułka tarta (Opcjonalnie.): 1 łyżka
    - olej do smażenia: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Filety z dorsza w panierce z wiórków kokosowych i czarnuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rozbełtanego jajka dodać przyprawy. Zanurzać kawałki ryby i obtaczać w kokosowo - czarnuszkowej panierce. Można dodać tez trochę bułki tartej. Usmażyć na delikatnie złoty kolor na rozgrzanej patelni. Podać np. z sosem sojowym obok w miseczce i makaronem typu nudle albo ryżowym. Do tego dość ostra sałatka w stylu tajskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarnuszka Dorsz Panierka Ryby Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować