Polędwica z dorsza w panierce

5 (1 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana rybka zasmakuje każdemu łasuchowi ryb. Idealne danie na piątkowy i szybki obiad.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 polędwiczki z dorsza
    1/2 łyżeczki vegety
    mąka
    bułka tarta
    jajko

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Polędwica z dorsza w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę z dorsza rozmrozić, poprzekrawać na pół, oprószyć vegetą z każdej strony. Panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Porady

Do polędwicy można użyć przyprawy do ryb jeśli ktoś lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować