REKLAMA

Polędwica z dorsza w panierce

wyświetlono: 82 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Tak przygotowana rybka zasmakuje każdemu łasuchowi ryb. Idealne danie na piątkowy i szybki obiad.

opublikowany: 17.01.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 5 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 polędwiczki z dorsza
    1/2 łyżeczki vegety
    mąka
    bułka tarta
    jajko

    olej do smażenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę z dorsza rozmrozić, poprzekrawać na pół, oprószyć vegetą z każdej strony. Panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Porady

Do polędwicy można użyć przyprawy do ryb jeśli ktoś lubi.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: malesia3 077

Polędwica z dorsza w panierce panko :)

Pyszna rybka , która dzięki japońskiemu panko ma chrupiącą panierkę .

kategoria: Dania główne opublikowany: 24.04.2018 | wyświetlono: 1527 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: JOANNA 55a IMG_1811

Filet z dorsza w panierce jajecznej

Bardzo lubimy ryby, więc staram się przygotowywać je na różne sposoby.

kategoria: Dania główne ryba opublikowany: 19.03.2020 | wyświetlono: 367 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE