Zupka kalarepkowo-marchewkowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Staram się nie używać nazwy rosół jarzynowy - bo na 2 górach od udek kurczaka rosołu zrobić się nie da

  • 15 min

Składniki:

  • 2 górne części udek z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1/3 pora
    1 cebula
    natka pietruszki
    gałązka lubczyku ogrodowego
    1 kalarepka
    maggi w płynie
    sól do smaku
    4 szklanki wody
    1/4 szklanki koperku pokrojonego
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupka kalarepkowo-marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marchew z kalarepkę 1. Udka umyć .Obrać i umyć warzywa . Wrzucić do garnka mięso , por , seler , pietruszkę ( korzeń ) , kilka gałązki natki , lubczyk *, pokrojoną w słupki kalarepkę i pokrojona w ,, kwiatki" marchewkę .
  • Wywar kurczakowo-warzywny 2. Wlać wodę - lekko osolić . Zagotować na małym gazie .Zmniejszyć gaz i gotować przez 1 godzinę ( ma tylko ,,pyrkać ,, ) .
  • Ugotowana zupa kalarepkowo-marchewkowa 3. Wyjąć mięso i nie krojone warzywa . Doprawić zupę maggi , solą . Wsypać do zupy koper i zamieszać .
  • mieso z kurczaka i warzywa wyjęte z zupy 4. Z wyjętego z wywaru mięsa można zrobić drugi posiłek np. panierowane i smażone , a z warzyw sałatkę.

Porady

Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki. * gałązki lubczyku, natki pietruszki i por wiążę nicią by łatwiej było je potem wyjąć .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.63 (258 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rolada marchewkowa

To może cię zainteresować