Zupa żołądkowo-serkowa

0 (0 ocen)

Zupa jest dosyć tania ze względu na żołądki i syta .

Składniki:

  • - 1 kg żołądków kurzych
    - 3 marchewki
    - 2 serki: śmietankowy i ziołowy
    - 2 łyżeczki masła
    - kostka drobiowa
    -kostka warzywna
    - przyprawa uniwersalna, pieprz, maggi
    - makaron ( małe muszelki )

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa żołądkowo-serkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa żołądkowo-serkowa 1. W osolonej wodzie gotujemy żołądki pokrojone w paski. Wyjmujemy, ostudzamy i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę. Wrzucamy kostkę drobiową i warzywną. Doprawiamy solą, pieprzem , maggi i przyprawa uniwersalna. Mieszamy. Gotujemy dopóki żołądki nie będą miękkie. Następnie dodajemy do zupy serki topione i masło. Na koniec wsypujemy makaron i gotujemy .

Porady

Należy pamietac , że żoładki potrzebują więcej czasu na ugotowanie się.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować