zupa ziemniaczana

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybka, tania i prosta.

  • 40 min

Składniki:

  • porcja rosołowa,
    ok. 4-5 ziemniaków,
    2 marchewki,
    2 pietruszki,
    pół selera,
    pół pora,
    pół szklanki śmietanki 18% (lub do smaku) plus łyżka mąki,
    3 listki laurowe, sól, pieprz w ziarenkach, ziele angielskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcję zalać wodą, postawić na gaz, gdy zrobią się szumowiny odlać wodę i wlać czystą (do 3/4 wysokości garnka). Dodać obrane i pokrojone w kostkę warzywa (pora w półplasterki) i przyprawy,gotować do miękkości. Na koniec zagęścić zupę śmietanką z mąką i ewentualnie doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Włoszczyzna Ziemniaki Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować