Smaczna zupa ze składników, które zwykle maja zastosowanie do przygotowania sałatek
10 min
Składniki:
Składniki na dwie porcje:
300 g zielonego ogórka przekrojonego na cztery części i pokrojonego na cienkie plasterki
1/2 główki zielonej masłowej sałaty drobno poszatkowanej
1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
Łyżka oliwy
100 ml jogurtu naturalnego
Surowe jajko
Zupa ze świeżego ogórka i zielonej sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowałam wywar z włoszczyzny i cebuli z dodatkiem ziarenek pieprzu, listka laurowego. Do drugiego garnka wrzuciłam na rozgrzaną oliwę ogórek, sałatę , natkę pietruszki, szczypiorek, dodałam 3 łyżki wody i dusiłam na wolnym ogniu do miękkości ogórka. Następnie dodałam czysty wywar z włoszczyzny, całość zagotowałam i zaprawiłam jogurtem roztrzepanym z jajkiem.
Komentarze