Kurczak z kalarepką i kiełkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczna, lekka i szybka w przygotowaniu potrawa.

  • 10 min

Składniki:

  • Pierś kurczaka
    Kalarepka pokrojona w słupki
    Opakowanie mieszanki kiełków na patelnię (kiełki fasoli mung, soczewicy, cieciorki)
    Ząbek czosnku pokrojony w plasterki
    Biały i zielony pieprz
    Kropla sos sojowego
    Natka pietruszki i szczypiorek do posypania gotowej potrawy
    Łyżka oliwy

Kurczak z kalarepką i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną oliwę wrzucić pierś kurczaka pokrojoną w paseczki, kalarepkę w słupki, ząbek czosnku i kiełki. Smażyć często mieszając, doprawić do smaku i delikatnie dusić wszystkie składniki przez ok.15 min. Gotową potrawę oprószyć szczypiorkiem i natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy