Zupa z zielonym groszkiem i ryżem

4.5 (190 ocen)

Zrobienie tej zupy zajmuje niewiele czasu a jest bardzo smaczna.

Składniki:


  • 400 g mięsa wieprzowego z szynki
    100 g ryżu białego
    1,5 litra wody
    por
    2 marchewki
    200 g zielonego groszku świeżego lub mrożonego
    1 żółta papryka
    2 łyżki masła
    posiekana natka pietruszki
    sól,pieprz,vegeta do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z zielonym groszkiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z zielonym groszkiem i ryżem 1.
    Zagotować 1,5 litra wody. Mięso pokroić na kawałki i wrzucić do
    wody,doprawić solą,pieprzem,vegetą i gotować do miękkości.
    Warzywa oczyścić,por,marchewkę,pokroić w plasterki, paprykę pokroić w
    kostkę.Wszystkie warzywa wraz z ryżem,masłem dodać do wywaru z
    ugotowanym mięsem i gotować około 15 minut. Na koniec doprawić solą i
    pieprzem.Dodać natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować