Zrobienie tej zupy zajmuje niewiele czasu a jest bardzo smaczna.
Składniki:
400 g mięsa wieprzowego z szynki
100 g ryżu białego
1,5 litra wody
por
2 marchewki
200 g zielonego groszku świeżego lub mrożonego
1 żółta papryka
2 łyżki masła
posiekana natka pietruszki
sól,pieprz,vegeta do smaku
Zupa z zielonym groszkiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Zagotować 1,5 litra wody. Mięso pokroić na kawałki i wrzucić do
wody,doprawić solą,pieprzem,vegetą i gotować do miękkości.
Warzywa oczyścić,por,marchewkę,pokroić w plasterki, paprykę pokroić w
kostkę.Wszystkie warzywa wraz z ryżem,masłem dodać do wywaru z
ugotowanym mięsem i gotować około 15 minut. Na koniec doprawić solą i
pieprzem.Dodać natkę pietruszki.
Komentarze