Kotlety z ryżem i zielonym groszkiem

4.5 (143 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kotlet kojarzy się nam z mięsem, ale ten z małym dodatkiem mięsa też jest pyszny.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 torebki ( 200g) ryżu ugotowanego
    1 pieczone udko z kurczaka
    150 g zielonego groszku z puszki
    2 łyżki mąki
    1 jajko
    pieprz, sól
    bułka tarta
    olej/smalec
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z ryżem i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z udka pokroić na małe kawałki.
  • 2. Do ryżu dodać groszek, mięso, jajko i mąkę. Doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać.
  • 3. Dłonie umoczyć w wodzie, formować kotlety, obsypać bułką i smażyć na oleju lub smalcu na złoty kolor. Podawać z ulubionym sosem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować