Zupa z soczewicy z dynią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam soczewicę i mogę ją jeść pod każdą postacią. Oto mój autorski przepis na sycąca zupę z dodatkiem dyni.
Użyłam musu z dyni przygotowanego jesienią i zamrożonego. Jak wszystkie zupy z soczewicy, na drugi dzień, po odgrzaniu jeszcze smaczniejsza.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry bulionu (może być z kostki)
    1 szklanka zielonej soczewicy
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 szklanki musu z dyni
    Przyprawy: przyprawa węgierska, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z soczewicy z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę namoczyć godzinę wcześniej.
    Bulion zagotować, wyspać soczewicę, dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz przyprawę węgierską. Gotować do miękkości.
    Dodać mus z dyni. Zagotować. Doprawić do smaku gałką muszkatołową i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować