Chrupiąca surówka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka surówka mogąca służyć jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie, na przykład na wynos w pojemniku do pracy.
Dodatek ostropestu doskonale wpływa na pracę wątroby i zapobiega wzdęciom.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 gram kapusty pekińskiej
    2 mandarynki
    1 mała puszka kukurydzy ( 170 gram )
    1 łyżka nasion chia
    1 łyżeczka mielonego ostropestu
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu greckiego
    pieprz, czarnuszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Chrupiąca surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy mandarynki pokrojone w kostkę, kukurydzę, nasiona chia i ostropest. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy do surówki, mieszamy, doprawiamy mielonymi pieprzem i czarnuszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować