Ciasto z rabarbarem i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Maj, więc sezon na rabarbar.
Oto bardzo prosty przepis na pyszny palcek z rabarbarem.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
    2 szklanki kefiru
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    5 jajek
    1 cukier wanilinowy
    1,5 łyżeczki sodki

    1 kg rabarbaru
    3/4 szklanki cukru do posypania

    kruszonka

    3/4 szklanki maki
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier wanilinowy
    1/4 kostki margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę i przesypać na misce cukrem, by puścił sok.
  • 2. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać w misce, dokładnie do połączenia się składników.
    Przelać ciasto do formy. Na wierzch wyłożyć rabarbar osączony z soku.
  • 3. Posypać kruszonką przygotowaną z podanych składników.
    Piec ok 1 godziny w temperaturze 180º
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować