Zupa z porem i kalafiorem

5 (2 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Zupa ta powstaje w mgnieniu oka. Jest smaczna i delikatna. Prosta w przygotowaniu, ale genialna w połączeniu składników.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1,5l bulionu (wywaru z kości i warzyw)
    1 kalafior
    1 por
    Masło
    1-2 łyżki mąki
    2 szklanki mleka
    Koperek
    Sól, pieprz
    Vegeta
    Ugotowany ryż
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa z porem i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki, zalać bulionem i ugotować. Por oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć na maśle, oprószyć mąką, zasmażyć na rumiano, dodać do kalafiora. Do zupy dodać mleko, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Do miseczki nałożyć porcję ryżu i zalać gorącą zupą, po czym posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować