Zupa z podgrzybków

4.5 (143 ocen)

  • 60 min

jak u babci

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g podgrzybków
    3 ziemniaki
    1 marchewka
    pół cebuli
    2 listki pora
    natka selera
    150 ml śmietany
    1 łyżka smalcu ze skwarkami
    sól
    pieprz
    szczypta estragonu
    szczypta oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zupa z podgrzybków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzybki oczyścić przekroić i ugotować, ok 10 min . Odcedzić.
    Do garnka wlać ok 1 l wody, zagotować, wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę, następnie cebulę , por , seler i grzyby . Dodać przyprawy do smaku i łyżkę smalcu. Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać śmietanę. Przed podaniem zupę posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować