ZUPA TYPU INSTANT CZYLI ZUPA CHIŃSKA W DOMOWYM WYDANIU

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Orientalna zupka chińska w domowym wydaniu.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 szklanki bulionu lub wody
    1 szklanka ugotowanego makaronu spaghetti
    2 łyżeczki sosu sojowego
    2 łyżeczki sosu sezamowego
    3 łyżeczki pasty miso
    odrobina sosu ostrego np. sriracha
    1 szklanka pokrojonych drobno warzyw (u mnie marchewka, papryka, groszek)
    natka pietruszki i sezam do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa typu instant czyli zupa chińska w domowym wydaniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa chińska 1. Makaron spaghetti ugotować al dente. Paprykę i marchewkę pokroić w cienkie paski. Paski muszą być cienkie aby po zalaniu gorącego bulionu były al dente ale nie surowe. Groszek odsączyć z zalewy.

    Do słoika na samo dno dodać pokrojone warzywa. Na nie dodać ugotowany makaron spaghetti. Następnie przyprawić wszystko sosem sojowym, sosem sezamowym, pastą miso oraz (opcjonalnie jeżeli wolicie ostrzejsze dania) sriracha. Tak przygotowany makaron można zabrać ze sobą do pracy.

    Jeżeli zgłodniejemy to ostatnim krokiem jest zalać warzywa z makaronem gorącym bulionem lub wodą. Zostawić pod przykryciem na ok. 5 minut. Przed podaniem posypać zupę natką pietruszki oraz sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Makaron Marchewka Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować