Zupa tuńczykowa

4.5 (162 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lekka,szybka i pyszna zupka z tuńczykiem i młodymi warzywami.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tuńczyk w sosie własnym w kawałkach /puszka: 2 sztuki
    - ziemniaki młode: 2 sztuki
    - młode marchewki: 2 sztuki
    - ryż długoziarnisty: 6 łyżek
    - natka pietruszki świeża: 1 pęczek
    - kostka bulionowa warzywna: 1 sztuka
    - sól i pieprz: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa tuńczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki obrać i pokroić w kosteczkę.Marchewkę oczyścić i pokroić w plasterki.Ryż opłukać w zimnej wodzie.W garnku zagotować 3l wody z kostką rosołową,dodać warzywa i ryż - gotować 20min.tuńczyka dodać razem z sosem - gotować 5min.Podawać z natką pietruszki.
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować