- duży pęczek szczawiu
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- żeberko trójkąt ok 40 dkg ,lub skrzydło z indyka
- 5 ziemniaków mniejsze
- 2 kostki rosołowe
- śmietana 150 ml
- 1 łyżkę mąki
- ziele angielskie liść laurowy
- pęczek natki pietruszki
- 6 jajka
- sól pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa szczawiowa
1.
- Mięso zalewamy w garnku ok 4 l wody dodajemy seler pietruszkę marchewkę ziele angielskie liść laurowy rosołki gotujemy wywar aż mięso będzie miękkie
2.
- Ugotowane mięso wyciągnąć z wywaru obrać z kości pokroić w kostkę
3.
- Ziemniaki obrać pokroić w kostkę włożyć do garnka wywar przecedzić wlać do ziemniaków gotować do miękkości
-Dodać śmietanę wymieszaną z mąką pokrojony szczaw, ugotowaną w wywarze marchew,seler,pietruszkę i mięso pokrojone w kostkę gotować jeszcze 5 minut Doprawić solą i pieprzem
- Dodać pokrojoną natkę pietruszki
4.
- Podawać z ugotowanym jajkiem
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze