Zupa szczawiowa

4.5 (189 ocen)

Polecam zupę szczawiową :)Z tego rocznego szczawiu

Składniki:

  • - duży pęczek szczawiu
    - 1 marchew
    - 1 pietruszka
    - kawałek selera
    - żeberko trójkąt ok 40 dkg ,lub skrzydło z indyka
    - 5 ziemniaków mniejsze
    - 2 kostki rosołowe
    - śmietana 150 ml
    - 1 łyżkę mąki
    - ziele angielskie liść laurowy
    - pęczek natki pietruszki
    - 6 jajka
    - sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko

Zupa szczawiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Mięso zalewamy w garnku ok 4 l wody dodajemy seler pietruszkę marchewkę ziele angielskie liść laurowy rosołki gotujemy wywar aż mięso będzie miękkie
  • 2. - Ugotowane mięso wyciągnąć z wywaru obrać z kości pokroić w kostkę
  • 3. - Ziemniaki obrać pokroić w kostkę włożyć do garnka wywar przecedzić wlać do ziemniaków gotować do miękkości
    -Dodać śmietanę wymieszaną z mąką pokrojony szczaw, ugotowaną w wywarze marchew,seler,pietruszkę i mięso pokrojone w kostkę gotować jeszcze 5 minut Doprawić solą i pieprzem
    - Dodać pokrojoną natkę pietruszki
  • 4. - Podawać z ugotowanym jajkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczaw

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować