Prosta zupa jarzynowa na rosole

3.33 (3 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta w wykonaniu, a jednocześnie smaczna i pełna smaku zupa jarzynowa.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 litry rosołu drobiowego
    150 g groszku cukrowego lub fasolki szparagowej
    kilka młodych marchewek
    młody por
    młody pasternak
    młody seler korzeniowy
    kilka młodych ziemniaków
    sól ziołowa

    lubczyk, natka pietruszki, kilka listków selera do posypania zupy
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Prosta zupa jarzynowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego rosołu dodajmy pokrojone warzywa oprócz groszku i pora, gotujemy do miękkości. Gdy warzywa w zupie są już miękkie dodajemy groszek cukrowy i pokrojonego pora. Gotujemy około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą ziołową. Zupę podajemy posypaną zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować