Zupa sojowa

4.5 (166 ocen)

Soja charakteryzuje się naturalnym smakiem i jest doskonałą bazą do komponowania różnych potraw.

Składniki:

  • 2/3 szklanki soi
    5 szklanek wywaru z kości
    5 dag boczku wędzonego
    15 dag kiełbasy zwyczajnej
    cebula
    łyżka mąki
    kostka bulionowa
    ząbek czosnku
    listek laurowy
    ziele angielskie
    majeranek, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa sojowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na pokrojonym w kostkę boczku podsmażyć rozdrobnioną cebulę i pokrojoną w plasterki kiełbasę. Przełożyć do wywaru i gotować 15 minut. Dodać ugotowaną soję, zaprawić zawiesiną z mąki i wody. Dodać przyprawy ziołowe. sól i zagotować. Ugotowaną zupę podawać z grzankami lub lanym ciastem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować