Zupa serowa z porem i mięsem

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Szybka i efektowna

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag mielonego mięsa
    2 serki topione
    1 por
    kostka rosołowa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa serowa z porem i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zagotowanej wody (ok.1,5 l) wrzucamy kostkę rosołową.
  • 2. Mięso mielone formujemy w niewielkie kulki.
  • 3. Pora kroimy w ,,półokręgi"
  • 4. Do garnka z kostką wrzucamy pora i kulki mięsne. Całość gotujemy.
  • 5. Rozpuszczamy serek topiony na małym ogniu, ciągle mieszając.
  • 6. Roztopiony serek dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty

Porady

Podawać z grzankami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować