Zupa serowa z mięsem

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest łatwa do zrobienia, ale dość czasochłonna.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● czerwona papryka
    ● pęczek włoszczyzny
    ● 30 dag serka topionego
    ● 35 dag pieczarek
    ● cebula
    ● 3 ziemniaki
    ● 2,5 kostki rosołowe warzywne
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, gałka muszkatołowa, pieprz, sól, maggi
    ● olej do smażenia
    ● tosty
    ● masło
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa serowa z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i myjemy.
    Marchewkę, pietruszkę
    i pora kroimy w krążki, a selera
    i ziemniaki w kostkę. Wlewamy
    3 l wody i gotujemy ok. godziny.
    Wkruszamy kostki.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę,
    a oczyszczone pieczarki w plasterki. Smażymy z cebulą na
    oleju. Doprawiamy.
  • 3. Na drugiej patelni podsmażamy
    mięso i pokrojoną paprykę.
    Razem z pieczarkami dodajemy
    do zupy. Wkładamy serek
    i doprawiamy. Gotujemy ok.
    30 minut. Podajemy z tostami
    posmarowanymi masłem.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny ● Do zupy najlepiej użyć różnych serków topionych, np. śmietankowego i ziołowego. ● Serki topione przed dodaniem do zupy można pokroić w małe kawałki. Wtedy szybciej się roztopią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować