Zupa pieczarkowa

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa ma wspaniały kremowy smak i jest bardzo pożywna.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g pieczarek
    300 g mięsa z łopatki
    2 marchewki
    korzeń pietruszki
    4-5 ziemniaków
    2 średnie cebule
    1 serek topiony kremowy np. Gouda
    100 ml słodkiej śmietanki 18%
    koperek
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty
    listki laurowe
    sól
    ew. kostki rosołowe
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i pokroić na kawałki, zalać wodą i zagotować. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz obrane marchewki i pietruszkę. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Podsmażyć na złotobrązowy kolor. Do gotującej się zupy wrzucić przyprawy, serek topiony oraz usmażone pieczarki. Doprawić do smaku. Gdy mięso i warzywa będą miękkie wlać śmietankę i wrzucić posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować