Zupa "pachlopka"

0 (0 ocen)

  • 40 min

Niesamowicie pyszna zupa ,nasze babcie wiedziały co dobre. O tej porze smak zupy jest jeszcze bardziej wyborny ,ze względu na dużą dostępność młodych warzyw.

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty średniej wielkości
    kilka młodych marchewek
    2 pietruszki
    mały seler
    2 cebule
    30 g masła
    2 duże pomidory
    4 ziemniaki
    200 g śmietany 18%
    20 g mąki
    natka pietruszki
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa "pachlopka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebulę szklimy na maśle w garnku ,dodajemy drobno pokrojoną kapustę ,podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.
    Oddzielnie gotujemy jarzyny i ziemniaki pokrojone w kostkę ,pokrojone pomidory i gotujemy do miękkości warzyw ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wkładamy kapustę ,zaprawiamy śmietaną rozrobioną z mąką ,zagotowujemy. Na koniec mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować