Lekka zupa ogórkowa z porem i z cytrynowym posmakiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

rozgrzewa i syci-zupa ogórkowa na bazie bulionu warzywnego z podsmazanymi ogórkami koszonymi to danie idealne na chłodny dzien:)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 40 dag kiszonych ogórków
    kilka sztuk ziemniaków
    1 mała czerwona cebula
    kawałek pora
    3 szklanki bulionu warzywnego
    3-4 łyzki smietany gęstej do zup
    1 łyzeczka suszonego koperku
    oliwa z oliwek do podsmazenia ogórków i cebuly
    sok z jednej cytryny
    sól
    pieprz
    szczypta chili
    lubczyk do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Ogórki kiszone

Lekka zupa ogórkowa z porem i z cytrynowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W garnku zagotowac bulion warzywny . Ziemniaki obrac , pokroic w kostkę. Wrzucic do bulionu i gotowac az zmiękną.
    2. Cebule i pora pokroic drobniej .Zeszklic na oliwie.
    Ogórki kiszone zetrzec na tarce o grubych oczkach.Podsmazyc je na patelni na niewielkiej ilosci masła .
    Ogórki i cebule oraz pora wymieszac.
    3. Do bulionu z ziemniakami dodac cebule , pora i podsmazone ogórki kiszone.Chwile pogotowac , dodac sok z połowy cytryny i śmietane zahartowana z odrobina wywaru, przyprawic do smaku .
    Smacznego:)

Porady

zupe mozna doprawic swiezym koperkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować