Zupa na zasmażce z pieczarkami

4.5 (145 ocen)

  • 50 min

Aromatyczna rozgrzewająca zupa na chłodne dni. Gdy za oknem szaro, ta zupa nas rozgrzeje i nasyci.

  • 50 min

Składniki:

  • ½ kostki masła bądź margaryny
    2 łyżki mąki pszennej
    2 litry bulionu warzywnego
    400 gr pieczarek
    1 cebula
    1,5 łyżki suszonego koperku
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz, maggi do smaku
    5 jajek ugotowanych na twardo
    Ugotowane ziemniaki – ok. 500-700 gr .
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko

Zupa na zasmażce z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło bądź margarynę rozpuścić w dużym garnku. Dodać mąkę i dokładnie szybko wymieszać. Gdy zasmażka nabierze lekko brązowego koloru dodać bulion warzywny, ciągle mieszając aby nie było grudek. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
  • 2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Cebulę posiekać na drobno i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju. Dodać pieczarki i przysmażyć. Pieczarki dodać do zupy i gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Całość przyprawić solą, pieprzem i maggi. Na końcu dodać koperek i wymieszać. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i jajkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować