Zupa mięsna z korniszonem i pieczarkami

4.5 (169 ocen)

  • 25 min

Bardzo dobra i aromatyczna zupa z mięsa drobiowego .

  • 25 min

Składniki:

  • * 3 szt udka kurczaka,
    * 1 szt marchewka,
    * 6 szt pieczarki,
    * 4 szt korniszony,
    * 1 szt cebula,
    * 1 łyżka mąka,
    * 2 szt kostka bulionowa,
    * majeranek,
    * 2 szt liść laurowy,
    * 3 szt pieprz kulki,
    * 2 kulki ziele angielskie,
    * 1 łyżka przyprawa do flaków,
    * 1 łyżeczka papryka słodka,
    * 1 łyżka masło
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa mięsna z korniszonem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku z wodą ok 3 litra gotujemy udka .Do garnka dodajemy liść laurowy ,kulki pieprzu i ziele angielskie .Po ok 10 min dodajemy 2 kostki bulionowe
  • 2. .Dodajemy pokrojoną cieniutko marchewkę -gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je i oddzielamy od kości kroimy w mniejsze kawałki dodajemy z powrotem do wywaru .
  • 3. Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki,posiekana cebulę i pokrojone w kosteczkę korniszony .Smażymy przez chwilę ,dodajemy czerwona paprykę ,przyprawę do flaków mieszamy .Zawartość patelni wlewamy do wywaru z mięsem .
  • 4. .Na patelni na odrobinie masła robimy zasmażkę pierwszego stopnia -jasną .Dodajemy do zupy . Po zagotowaniu do zupy mięsnej dodajemy roztarty w dłoniach majeranek i doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować