Rozgrzewająca zupa mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Porcjami obsmażać na smalcu. Mięso przełożyć do garnka zalać litrem rosołu lub wody i dusić do miękkości.
2.Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle, dodać pokrojone w plastry pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki. Dusić do miękkości.
3.Gdy mięso będzie miękkie dodajemy pieczarki z cebulą, papryką, i ogórkami. Dolewamy 1-1,5 l wody. Przyprawiamy. Dodajemy przecier pomidorowy. Zagotowujemy.
4.Mąkę dobrze łączymy ze śmietaną, dolewamy ok. 50 ml wody wlewamy na gotującą się zupę zagotowujemy.
Porady
Śmietanę możemy pominąć i zaciągnąć zupę mąką z wodą lub zrobić zasmażkę.
Komentarze