Zupa - krem z kiszonej kapusty

4.5 (150 ocen)

Pyszna alternatywa dla kapuśniaku .Zasmakuje również dzieciom .

Składniki:

  • 2 l bulionu wołowego

    500 g kapusty kiszonej

    500 g ziemniaków

    3 marchewki

    2 pietruszki

    200 ml śmietany 12%

    1 łyżka domowej vegety

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    świeżo mielona papryczka chili
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa - krem z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego bulionu dodać kapustę , doprawić vegetą i gotować 30 minut .

    Dodać obrane , opłukane i pokrojone w kostkę warzywa , gotować do miękkości .

    Dodać śmietanę i doprawić solą , pieprzem i papryczką chili .

    Zupę zmiksować na gładki krem za pomocą blendera .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (161 ocen)

Zupa krem z kapusty

To może cię zainteresować