Zupa z kiszonej kapusty

4.5 (182 ocen)

Moja ulubiona zupa

Składniki:

  • 40 dkg kiszonej kapusty
    30 dkg kiełbasy
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    4 ziemniaki
    3 ziarenka pieprzu
    2 liście laurowe
    2 ziarenka ziela angielskiego
    maggi w płynie
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapusta kiszona

Zupa z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucamy kapuste,zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości.Marchew,seler i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kapusty,wrzucamy pieprz,ziele angielskie i liście laurowe,gotujemy.Ziemniaki kroimy na części i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Kiełbasę kroimy i wrzucamy do kapusty,gotujemy.Ugotowane ziemniaki przekładamy do kapusty,dodajemy maggi,sól i pieprz i wszystko razem gotujemy jeszcze 5 minut.

Porady

Teraz jest czas na młodą kiszoną kapustę więc polecam jej użyć do tej zupy. Gdy kapusta jest zbyt kwaśna to należy ją przepłukać w zimnej wodzie i dopiero wtedy zalać wrzątkiem i gotować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować