Zupa krem z dyni i batatów

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Tę zupę ugotowałam inaczej niż wcześniejsze zupy z dyni. Dodawałam tu produkty takie jakie uważałam za słuszne. No i słusznie :)

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • * 1 nieduża dynia
    * 1 batat
    * 1 niewielka marchew
    * 1 papryka najlepiej czerwona
    * 1 czerwona cebula
    * 3-4 ząbki czosnku
    * 2 łyżki masła
    * sól
    * pieprz czosnkowy
    * śmietanka 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa krem z dyni i batatów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię przekroiłam, wydrążyłam nasiona i obrałam ze skórki, obrałam również batata i marchew.
    Wszystko pokroiłam w kostkę i włożyłam do garnka. Zalałam wodą ok. 15 cm wyżej niż produkty.

    Zagotowałam.

    W połowie gotowania dodałam pokrojoną w kostkę paprykę, czosnek (ząbki) i pokrojoną w talarki, zrumienioną na maśle cebulę.

    Posoliłam.

    Kiedy wszystkie składniki były miękkie zestawiłam naczynie z palnika i zblendowałam do uzyskania gładkiej konsystencji.

    Z tej ilości składników otrzymałam 2,5 l. zupy.

    Nalewałam do misek, przed podaniem oprószyłam pieprzem czosnkowym i udekorowałam śmietanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować