Zupa jarzynowa

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Sezon na młode warzywa w pełni . Dziś proponuję pyszną zupę z warzyw które zerwałam w swoim ogródku. Pyszna i lekka zupka pachnąca lubczykiem.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 udka z kurczaka
    400 g młodych ziemniaków
    3 marchewki
    1 szklankę groszku cukrowego
    2 garści fasolki szparagowej
    1 mały kalafior
    Po 2 małe gałązki lubczyku ,selera i pora
    0,5 pęczka pietruszki
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko opłukaj, włóż do garnka zalej zimną wodą i zagotuj. Gotuj około 15 minut.

    Ziemniaki, obierz pokrój w kostkę, marchew w pół plasterki, fasolkę podziel na mniejsze kawałki. Kalafior podziel na różyczki.Warzywa dodaj do garnka razem z groszkiem.
    Selera, pora , pietruszkę i lubczyk pokrój dodaj do zupy dopraw solą i pieprzem
    Gotuj około 30 minut. Wierzch posyp natką pietruszki. Jeśli chcesz możesz zabielić zupę śmietaną.
    Moja rodzina woli jednak zupę jarzynową bez zabielania. I pyszna zdrowa zupka gotowa.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek cukrowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować