Zupa gulaszowa z mielonym mięsem

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 6 osób

Mięsna zupa, sycąca i pełna warzyw. Dobra w porze obiadowej i na kolację.

  • 5 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego wołowego ( u mnie ligawa)
    200 ml bulionu z kurczaka, warzywnego lub wołowego
    1 słodka czerwona papryka
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    1 papryka chili
    awokado
    1 puszka krojonych pomidorów
    1puszka czerwonej fasolki
    5 szt. pieczarek
    2 -3 ziemniaki
    1 cebula czerwona
    2-3 ząbki czosnku
    1-2 marchewki
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyczki czarnego pieprzu
    -1/2 łyżeczka kolendry w ziarnach
    liście laurowe
    1/2 łyżeczki kminu
    szczypta mielonego cynamonu
    słodka papryka - 2 łyżeczki
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa z mielonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki kroimy w sporą kostkę, cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki, marchew w talarki, pieczarki w ćwiartki a paprykę w paski. Odkładamy na bok.
    Na rozgrzany olej wrzucamy mięso i smażymy rozdrabniając (cały czas mieszając) dodajemy przyprawy, następnie dodajemy warzywa i pieczarki. Całość podsmażamy 5 minut mieszając. Wlewamy bulion oraz puszkę krojonych pomidorów.
    Dodajemy papryczkę chili ( świeżą lub suszoną). Gotujemy 30 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i fasolę w puszce. Jeszcze chwilkę gotujemy. Posypujemy natką lub kolendrą oraz kawałkiem awokado.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować